Birgitte og Kristoffer

Birgitte og Kristoffer

Team Birgitte Næss og Kriss har vunnet det som er å vinne innenfor hundekjøring. NM, VM, World Cup og American Championship-titler. Teamet består av Birgitte Næss og Kristoffer Halvorsen. Deres langdistanse-sledehund kennel ligger i Sørskogbygda utenfor Elverum.
"Vi er ganske ulike, men deler samme drivkraft og lidenskap for å møte det uforutsigbare, finne veier, kjenne på kjærlighet og sorg, løse utfordringer, og finne frem i de indre urkrefter som ligger i oss alle. Sammen lever vi tett på dyr og natur - det enkle, ukompliserte, ærlige og vakre. Og på denne felles reisen, med hundene, finner vi mening.

 Vi er vintermennesker, og sesongens høydepunkt og mål er uten tvil de lange løpene - konkurransen, reisen over viddene, og i det indre og ytre landskap. Da får vi svar på jobben vi legger ned.

Men det er hverdagsøyeblikkene og det daglige samspillet med hundene som er viktigst, og veien mot målet som er lidenskapen og gleden. Jobben vi gjør med å legge opp treningen for å utvikle god fysikk og mental styrke, forebygge skader, forberede de på utfordringene vi møter på løp, og avkastningen vi får gjennom å se utviklingen i hver enkelt hund og i spannet, at en ny leder blir til..

Hundene er våre beste venner – de har ingen fordommer, og leser menneskets mentaltilstand lenge før man kommer inn i hundegården. Og gir du hundene respekt og behandler dem med verdighet så får du tilbakebetalt med bunnløs tillit. En vakker symbiose."

Birgitte Næss

Birgitte kunne like gjerne blitt ballettdanser på skinnende, polerte scenegulv. Hun har det i slekta, faktisk i generasjoner.

Tilfeldighetene ville det annerledes. Birgitte sin scene skulle heller bli forblåst, hensynsløs og hvit. Oppvokst på Bækkelaget i Oslo, med musikk, dans, ballidrett, ski og ridning, har veien til et liv med Alaska husky vært alt annet enn  kort og enkel. Nå dyrker hun råskapen og finner energi i det mektige hun møter i naturen og i hundekjøringen. Med utholdenhet og evnen til å alltid være positiv og aldri gi opp, har hun også fått kallenavnet "Sola"!

Birgitte er Norgesmester i samtlige grener innen hundekjøring, og innehar EM, VM, World Cup og American Championship-titler. Hennes banerekord i sprint i USA står fortsatt. 

Birgitte er utdannet sykepleier og jobber innen voksen-psykiatri.

Kristoffer Halvorsen

Kriss har alltid hatt rå fysikk, og kunne like gjerne hentet hjem seriegullet i fotball eller ishockey i lagidretten. Tilfeldig - og heldigvis - havnet han innom hundekjøring og prioriterte et liv med firbente, snø og slede.

Kriss har et ærlig og nære forhold til dyr, og er dedikert og disiplinert helt ut til fingerspissene. Han ser og har sans for detaljer, liker rå og brutale utfordringer, og har en gutte-aktig tilnærming til ting - uten nevneverdig konsekvensberegning går han for mottoet «just do it!» Det går som det går!

Kriss har flere seire og pallplasser fra løp, og har vært kåret beste førstegangskjører i korte og lange Femundløpet og lange Finnmarksløpet.

Kriss jobber i privat omsorgstjeneste.

Alaska Husky

Alaska Husky

I Team Birgitte Næss og Kriss har vi med en herlig gjeng Alaska-huskies på laget. Vi bruker mye av vår tid på å trene og være med våre firbente lagkompiser på tur. Men hva og hvem er egentlig en husky?

En Alaska husky er en hund! En nøye planlagt blandingshund. Avlet for bruk og egenskaper - og kun det. En topp atlet, og det land-pattedyret i verden med størst utholdenhet. En hund som planmessig gjennom mange generasjoner er avlet for å ha evner til å samarbeide i flokk og med mennesker; spise når maten blir servert, løpe både kort og langt og hvile når det er meningen. En Alaska husky er veldig tilpasningsdyktig; den brukes i løpskjøring, på ekspedisjoner, til turistkjøring, som turkompis og familiehund.

Tilbake til bloggen